Tiedotteet 2017                         

Junaonnettomuus aiheuttaa edelleen viiveitä Italian liikenteessä

29.12.2017 - Itävallassa St.Jodokissa lähellä Brennersolaa on tapahtunut junaonnettomuus, joka on pysäyttänyt rahtijunaliikenteen. Viimeisimmän tiedon mukaan liikenne on poikki perjantaihin 5.1. saakka.

Italiasta Saksaan matkalla ollut rahtijuna suistui raiteilta toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Onnettomuus aiheuttaa viiveitä Italian liikenteessä. Teemme omalta osaltamme parhaamme, jotta niiden vaikutukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. Lisätietoa antaa tarvittaessa DHL Freightin yhteyshenkilösi.

 
Junaonnettomuus hidastaa Italian liikennettä

27.12.2017 - Itävallassa St.Jodokissa lähellä Brennersolaa on tapahtunut junaonnettomuus, joka on pysäyttänyt rahtijunaliikenteen. Viimeisimmän tiedon mukaan liikenne on poikki perjantaihin 29.12. klo 16.00 saakka. 
Italiasta Saksaan matkalla ollut rahtijuna suistui raiteilta toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Onnettomuus tulee aiheuttamaan viiveitä Italian liikenteessä. Teemme omalta osaltamme parhaamme, jotta niiden vaikutukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. Lisätietoa antaa tarvittaessa DHL Freightin yhteyshenkilösi.

 
DHL Freightin asiakaspalvelun valikko muuttui

20.12.2017 - DHL on siirtynyt Suomessa uuteen puhelinjärjestelmään. Muutoksen yhteydessä päivitettiin myös DHL Freightin asiakaspalvelun valikkoa. Maantiekuljetusten valtakunnalliseen asiakaspalvelunumeroon 020 345 345 soittaessa valinnat ovat nyt:
2 – Skandinavia
3 – Manner-Eurooppa
4 – Itä-Eurooppa
5 – Myyntipalvelu

Lisää DHL Freightin yhteystietoja löydät täältä

 
Telakoinnit vaikuttavat Ruotsin ja Suomen väliseen lauttaliikenteeseen

20.12.2017 - Ruotsin ja Suomen välisessä lauttaliikenteessä on viikkojen 2-8 aikana pitkiä telakointeja, joiden aiheuttama lauttakapasiteetin pienentyminen tulee vaikuttamaan kuljetusaikoihin. Pyrimme pitämään poikkeusjärjestelyillä kappaletavaraliikenteen kuljetusajat vakiona, mutta osa- ja täyskuormaliikenteessä saattaa esiintyä yhden-kahden päivän viiveitä. DHL Freightin asiakaspalvelu antaa tarvittaessa lisätietoja lähetyksienne kulusta.

 
Viive Suomen ja Britannian välisessä laivayhteydessä

11.12.2017 - Finnlinesin yhteys Helsingistä Hulliin on valitettavasti viivästynyt. MS Finncarrier saapuu Hulliin tiistaina 12.12.  klo 6, kun sen aikataulun mukaan olisi pitänyt olla perillä tänään maanantaina 11.12. klo 7. Laivan lähtö takaisin Hullista Helsinkiin myöhästyy vastaavasti - se saapuu Helsinkiin  perjantaina 15.12. iltapäivällä, joten lähetykset pystytään toimittamaan vasta seuraavana maanantaina. Sama toistuu viikolla 51, ja Finnlinesin ilmoituksen mukaan normaaliin aikatauluun päästään palaamaan viikosta 52 alkaen.

 
Työtaistelu Hangon satamassa aiheutti viiveitä Euroopan maantiekuljetuksille

5.12.2017 - Oy Hangö Stevedoring Ab:n työnjohto ja ahtaajat lakkoilivat maanantaista 4.12. iltapäivästä alkaen ja tiistaihin 5.12. puoleenpäivään saakka. Työt ovat nyt käynnistyneet uudelleen ja jatkuvat normaalisti, mutta työnseisaus on jo ehtinyt viivästyttää sekä vienti- että tuontikuljetuksia.
Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuneita viiveitä, joihin meillä ei ollut mahdollista vaikuttaa. 

 
Häiriö DHL Freightin asiakaspalvelunumerossa 020 345 345 ohi

24.11.2017 - päivitys  11.30: DHL Freightin valtakunnallinen asiakaspalvelunumero 020 345 345 toimii taas. Liikennetiimit tavoittaa myös suorista numeroista, jotka löydät täältä, samoin kuin tiimien sähköpostiosoitteet. Pahoittelemme aamupäivän häiriötä.

 
Tilapäisiä aikataulumuutoksia Suomen ja Britannian välisessä liikenteessä

21.11.2017 - Muutaman viikon takaiset myrskyt aiheuttivat häiriöitä laivaliikenteelle ja sekoittivat niiden aikatauluja. Finnlinesin yhteys Hullin ja Helsingin välillä on loppuvuoden ajaksi siirtynyt vuorokauden myöhemmäksi: saapuminen Helsinkiin on torstaisin (normaalisti keskiviikkona) ja Hulliin maanantaisin (normaalisti sunnuntaisin). Muutoksella on vastaava vaikutus myös DHL Freightin kuljetuksille tuonnissa ja viennissä. Lisätietoa antaa tarvittaessa liikennetiimi freightmanner(at)dhl.com 

 
DHL Freightin ja Baxter Freightin yhteistyö Britannian kappaletavaraliikenteessä alkaa

2.11.2017 - DHL Freight (Finland) Oy aloittaa Iso-Britannian kappaletavaraliikenteessä yhteistyön uuden kumppanin kanssa. Kappaletavaran noudot ja jakelut hoitaa jatkossa yritys nimeltä Baxter Freight. Alunperin lokakuulle suunniteltu yhteistyön aloitus siirtyi hiukan ja käynnistyy vientilastauksilla Suomesta perjantaina 3.11. ja tuontilastauksilla Britanniasta perjantaina 10.11.2017.

Muutoksen myötä kuljetusaikataulut nopeutuvat nykyisestä sekä tuonnissa että viennissä. Kumpaankin suuntaan on jatkossa kaksi viikoittaista kappaletavaralähtöä. Tuonnissa Britanniasta Suomeen maahantulopäivät ovat jatkossa maanantai ja keskiviikko. Viennissä puolestaan lähtöpäivät Suomesta ovat torstai (jakelussa asiakkaalle tiistaina) sekä lauantai (jakelussa torstaina). Baxter Freightin terminaalit sijaitsevat Bradfordissa ja Ketteringissä ja pääkonttori Nottinghamissa.

Muutoksella ei ole vaikutusta osa- ja täyskuormakuljetuksiin.

Lisätietoja antaa tarvittaessa myyntiyhteyshenkilösi tai liikennetiimimme, puh. 020 533 5400 / sähköposti freightmanner(at)dhl.com

 
Myrskyt ja mielenilmaukset aiheuttavat kuljetusviiveitä

30.10.2017 - Viikonlopun aikana Saksasta, Puolasta sekä Britanniasta kohti Suomea lähteneet laivat ovat aikataulustaan 2-12 tuntia jäljessä johtuen kovasta merenkäynnistä. Tämä aiheuttaa viiveitä tuonnille Suomeen.

Viikonloppuna riehunut Herwart-myrsky on mm. katkonut junayhteyksiä eri puolilla Saksaa; raideliikenne on pahimmillaan kokonaan pysähtynyt joillakin rataosuuksilla. Myrskyn vaikutukset tuntuvat paitsi Saksan teillä myös Italian ja Suomen välisissä kuljetuksissa, joista suuri osa kulkee Pohjois-Saksasta Veronaan rautateitse.

Italian kuljetus- ja logistiikka-alan liitot ovat kutsuneet jäseniään lakkoon 30.-31.10.2017 (ks. erillinen uutinen 26.10.).

Espanjassa Katalonian alueella on odotettavissa poliittisia mielenilmauksia 30.10.-9.11. välisenä aikana. Joukkokokoontumiset, tiesulut jne. saattavat aiheuttaa viiveitä alueen noudoille ja jakeluille.

 
Kuljetusalan lakko Italiassa

26.10.2017 - Italian kuljetus- ja logistiikka-alan liitot ovat kutsuneet jäseniään lakkoon 27.10. sekä 30.-31.10.2017. Mielenilmausten kokonaisvaikutukset eivät vielä ole selvillä, mutta viiveet Italian kuljetuksissa ovat todennäköisiä sekä lakkopäivinä että niiden jälkeen, kunnes tilanne palaa normaaliksi.

 
Euroopan maantiekuljetusten kappaletavara-aikataulut vuodenvaihteessa

23.10.2017 - Joulunpyhät ja uusi vuosi tuovat mukanaan muutoksia DHL Freightin kappaletavara-aikatauluihin Suomesta / Suomeen viikoilla 51/2017 - 1/2018. Katso aikataulut oheisesta pdf-tiedostosta.

Osa- ja täyskuormien aikatauluista vuodenvaihteessa pyydämme sopimaan erikseen DHL Freightin liikennetiimien kanssa.

DHL Freightin kappaletavara-aikataulut vuodenvaihteessa 2017-2018.pdf

 

 
Maantiekuljetuksissa poikkeusaikatauluja Euroopassa viikolla 44

19.10.2017 - Tiistai 31.10. on Saksassa kansallinen vapaapäivä (uskonpuhdistuksen 500-vuotispäivä), ja keskiviikkona 1.11. suurimmassa osassa Saksaa sekä koko Etelä-Euroopassa ja Keskisessä Itä-Euroopassa vietetään pyhäinpäivää. Keskelle viikkoa osuvilla pyhäpäivillä on huomattava negatiivinen vaikutus maantiekuljetusten aikatauluihin, koska raskaiden ajonevojen ajokiellot ovat voimassa eikä normaali kuljettaminen ole mahdollista. Vaikutus voi ulottua myös muihin maihin, mikäli niiden kansainväliset kuljetukset liikkuvat ajokieltojen piirissä olevien maiden kautta.

Tästä johtuen normaaliaikataulumme eivät ole voimassa viikolla 44. Pyhistä johtuen monessa maassa lastataan kappaletavaraa Suomeen ainoastaan perjantaina 3.11., mikä voi aiheuttaa ruuhkaa terminaaleissa ja sen myötä viiveitä lastauksiin. Osa lähetyksistä saattaa siirtyä jopa seuraavalle viikolle. Sama koskee Suomesta viikolla 43 lastattavia vientilähetyksiä: kaikkia ei välttämättä saada toimitettua perille viikon 44 aikana.

1.11. on pyhäpäivä ainakin seuraavissa maissa:
Belgia / Bulgaria / Espanja / Italia / Itävalta / Kroatia / Portugali / Puola / Ranska / Saksa / Slovakia / Slovenia / Sveitsi / Unkari

Lisätietoa antavat tarvittaessa DHL Freightin liikennetiimit. Katso yhteystiedot täältä

 
Ranskassa lakkoillaan

10.10.2017 - Ranskan ammattiliitot ovat kutsuneet jäseniään liittymään valtakunnalliseen lakkoon protestina työlainsäädännön uudistuksia vastaan. Illalla 9.10. alkanut lakko kestää ilmoitusten mukaan keskiviikkoaamuun 11.10. saakka. Kaikki lakon vaikutukset eivät ole vielä tiedossa, mutta häiriöt kuljetuksissa ovat todennäköisiä.

 

 
Pohjois-Saksassa riehunut myrsky viivästyttää kuljetuksia

6.10.2017 - Torstaina Pohjois-Saksassa riehunut Xavier-myrsky on kaatanut puita ja aiheuttanut runsaasti ongelmia liikenteelle. Mm. Saksan ja Italian välillä liikennöiviä junia (Travemünde / Rostock – Verona) junia on peruttu ja tultaneen perumaan lisää, kunnes myrskyn tuhot on saatu raivattua kiskoilta. Pahoittelemme viiveitä ja teemme omalta osaltamme parhaamme, jotta niiden vaikutukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. Lisätietoa antavat tarvittaessa DHL Freightin Saksan ja manner-Euroopan liikennetiimit.

 
Vaarallisten aineiden VAK-hakupalvelu päivitetty 2017 määräyksiin

26.9.2017 - Vaarallisten aineiden lähettäjien ja kuljettajien oiva apuneuvo, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin VAK-haku on päivitetty vastaamaan Trafin VAK-tiemääräyksen 2017 määräyksiä. VAK-hakupalvelun tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa vaarallisten aineiden erityismääräysten löytämistä laajasta taulukosta. Viralliset määräykset löytyvät Finlexistä – suoria linkkejä Trafin sivuilla

 
Suomen ja Euroopan välinen laivakuljetuskapasiteetti supistuu tilapäisesti
26.9.2017 - Syksyn aikana on tiedossa alusten muutostöistä johtuvaa tilapäistä supistumista Suomen ja Euroopan väliseen laivakuljetuskapasiteettiin. Muutostöiden myötä aluksiin tulee lisää kaistametrejä, eli jatkossa tilaa rekoille ja irtoperille on laivakohtaisesti aiempaa enemmän, mutta se toteutuu aikaisintaan ensi vuoden toisella neljänneksellä. 
Raskaan liikenteen kuljettajien lakko alkamassa Ranskassa maanantaina 25.9.

22.9.2017 - Ranskassa ammattiliitot ovat järjestäneet syyskuun aikana – viimeksi tällä viikolla – mielenilmauksia vastalauseena maan työaikalainsäädännön uudistuksille. Erityisesti Ranskan suurissa kaupungeissa ne ovat aiheuttaneet liikenneruuhkia ja haitanneet näin mm. tavarankuljetuksia ja julkista liikennettä.

Ammattiliitot ovat järjestämässä raskaan liikenteen kuljettajien lakon maanantaista 25.9. alkaen. Lakon kestoa ei ole ilmoitettu. Mielenilmauksen vaikutuksia on vaikea ennakoida, mutta todennäköisesti se aiheuttaa vähintään liikenneruuhkia, jotka hidastavat kuljetuksia.

 

 
Baxter Freight uusi kumppani Britannian kappaletavaraliikenteessä

22.9.2017 - DHL Freight aloittaa lokakuun alussa Iso-Britannian kappaletavaraliikenteessä yhteistyön uuden kumppanin kanssa. Kappaletavaran noudot ja jakelut hoitaa jatkossa yritys nimeltä Baxter Freight. Muutoksen myötä kuljetusaikataulut nopeutuvat nykyisestä sekä tuonnissa että viennissä. Kumpaankin suuntaan on jatkossa kaksi viikoittaista kappaletavaralähtöä. 


Tuonnissa Britanniasta Suomeen maahantulopäivät ovat jatkossa maanantai ja keskiviikko. Viennissä puolestaan lähtöpäivät Suomesta ovat torstai (jakelussa asiakkaalle tiistaina) sekä lauantai (jakelussa torstaina).

Baxter Freightin terminaalit sijaitsevat Bradfordissa ja Ketteringissä ja pääkonttori Nottinghamissa.

Muutoksella ei ole vaikutusta osa- ja täyskuormakuljetuksiin.
 

 

 
Viking Linen huoltotyöt voivat viivästyttää Ruotsin kuljetuksia

Suomen ja Ruotsin välillä liikennöiviä Viking Linen aluksia huolletaan syyskuun aikana. Telakointien vuoksi Ruotsin liikenteessä on odotettavissa viiveitä. 

Helsinki - Tukholma: M/S Mariella jää pois liikenteestä sunnuntaina 10.9. klo 10.10 ja palaa liikenteeseen perjantaina 22.9. klo 17.30 Helsingissä. Lähdöt Tukholmaan 10.9., 12.9., 14.9., 16.9., 18.9. ja 20.9. on peruttu. Silja Line ajaa normaalisti päivittäin.

Turku - Tukholma: M/S Viking Grace jää pois liikenteestä sunnuntaina 10.9. klo 19.50 ja palaa liikenteeseen keskiviikkona 13.9. klo 20.55 Turussa. M/S Amorella jää pois liikenteestä maanantaina 11.9. klo 07.35 ja palaa liikenteeseen torstaina 14.9. klo 08.45 Turussa.
Ei aamulähtöä 11.9. – 13.9. eikä iltalähtöä 10..9 – 12..9. Silja Linen aamu- ja iltalähdöt Turusta normaalisti sekä Naantalin aamu– ja iltalähdöt normaalisti

 
Ranskassa laajoja mielenilmauksia 12.9 . - kuljetusviiveet mahdollisia

8.9.2017 - Useat suuret ammattiliitot Ranskassa ovat järjestämässä tiistaina 12.9. mielenilmauksen vastalauseena työlainsäädännön uudistuksille. Protestimarssit suurissa kaupungeissa tulevat todennäköisesti haittaamaan mm. tavarankuljetuksia ja julkisen liikenteen osallistuminen mielenilmaukseen häiritsemään työmatka- ja muuta liikennettä. Pahoittelemme mahdollisia viiveitä kuljetuksille.

 
Kappaletavaralähtö Turkista Suomeen peruuntuu viikolla 35

16.8.2017 - Viikoittainen kappaletavaralähtö Istanbulista Suomeen jää viikolla 35 pois Turkin kansallisten vapaapäivien vuoksi. Seuraavalla viikolla kappaletavaraa Istanbulista Suomeen lastataan taas normaalisti (9.9.2017).

 
Raskaan liikenteen ajorajoituksia Euroopassa kesäaikana

29.6.2017 - Euroopan teillä esiintyy kesäkuukausien aikana viikonloppuisin ylimääräisiä raskaan liikenteen rajoituksia, joiden avulla pyritään varmistamaan sujuva lomaliikenne. Saksassa, joka on myös kauttakulkumaa suurelle osalle muiden maiden tavarakuljetuksia, on 1.7.-31.8. voimassa raskaan liikenteen ajokielto moottoriteillä lauantaisin klo 7.00 – 20.00 ja lisäksi “tavanomainen” sunnuntaiajokielto keskiyöstä klo 22:een.

Eripituisia ajokieltoja esiintyy kesä-elokuun ja osittain syyskuunkin aikana myös mm. Italiassa (su), Unkarissa ja Kroatiassa (la-su) sekä Puolassa, Tsekissä ja Slovakiassa (pe-su).
Ajokiellot aiheuttavat 1-2 päivän viivästyksen normaaleihin toimitusaikoihin kyseisenä aikana sekä tuonnissa että viennissä.

Tarkempia tietoja saat tarvittaessa DHL Freightin liikennetiimeiltä, puh. 020 345 345.

 

 
Italia, Puola, Tsekki: poikkeusaikatauluja maantiekuljetuksissa heinä-elokuussa

14.7.2017 - Lomakausi aiheuttaa muutoksia kansainvälisten maantiekuljetusten aikatauluihin seuraavasti:

Italia
Viikkojen 32-34 aikana Italiassa lastataan kappaletavaraa Suomeen ainoastaan perjantaisin. Viennissä Suomesta Italiaan puolestaan lastataan kappaletavaraa poikkeuksellisesti ainoastaan Milanoon, mistä jatkokuljetukset muualle Italiaan hoidetaan poikkeusreitityksin.
Täyskuormakuljetuksista pyydämme sopimaan liikennetiimin kanssa. Tarvittaessa pyrimme palvelemaan asiakkaita erityisjärjestelyin. Lisätiedot: freightmanner(at)dhl.com

Puola, Tsekki
Viikkojen 30-34 aikana lastataan Puolasta sekä Tsekin tasavallasta kappaletavaraa Suomeen ainoastaan perjantaisin; tiistain lähdöt jäävät tilapäisesti pois. Lisätiedot: freightbaltiakie(at)dhl.com

 

 
DHL Freight parantaa Baltian kappaletavaraviennin aikataulujaan

14.6.2017 - DHL Freight parantaa kuljetusaikojaan kappaletavaraviennissä Suomesta Baltiaan. Päivittäiset varhaisaamun lähtömme lyhentävät pääkaupunkiseudun ulkopuolelta (postinumerot 12...64 ja 70...83) lähetettävän kappaletavaran kuljetusaikaa Baltiaan vuorokaudella. Tallinnan alueelle (postinumerot EE 10-19 & 74-76) lähetykset toimitetaan noutoa seuraavana päivänä, ja myös muualle Baltian kuljetusaika lyhenee päivällä.

Lisätietoja antaa mielellään myyntiyhteyshenkilösi DHL Freightissä.

 
Satamatyöntekijöiden lakkoilu Espanjassa viivästyttää konttikuljetuksia

14.6.2017Satamatyöntekijät ovat lakkoilleet viime viikosta alkaen useissa Espanjan satamissa. Mielenilmauksiin on kuulunut esim. työskentelyä ainoastaan joka toinen tunti, ja 14.6. klo 8.00 alkoi 48 tunnin työnseisaus, jonka aikana työt ovat kokonaan pysähdyksissä. Tämänhetkisen tiedon mukaan satamatyöntekijöiden mielenilmaukset jatkuvat ensi viikolla 19., 21. ja 23.6. jälleen työnteolla vain joka toinen tunti.

Suomen kannalta lakkoilu voi aiheuttaa viiveitä Euroopan sisäisille konttikuljetuksille. Lisätietoja tarvittaessa: fifre.shortsea(at)dhl.com

 
DHL Freightin polttoainelisät laskevat

6.6.2017 - DHL Freight tarkistaa polttoainelisänsä aina kuukauden 7. päivänä. Tällä kertaa polttoainelisät ovat laskussa. Näet ajankohtaiset polttoainelisämme täältä

 
Juhannuksen aikataulumuutoksia vientilastauksissa

6.6.2017 - Viikolla 25 viennin kappaletavaralastaukset Suomesta Eurooppaan siirtyvät juhannusaaton vuoksi perjantailta torstaille 22.6.; noudot aikaistuvat vastaavasti. Kappaletavaralähdöt Pietariin ja Moskovaan aikaistuvat keskiviikolle 21.6.2017. Lisätietoja saat DHL Freightin liikennetiimeiltä.

 
Junaonnettomuuden vaikutukset tuntuvat vielä Italian liikenteessä

2.5.2017 - Itävallassa Brixenissä lähellä Brennersolaa tapahtui viime viikolla junaonnettomuus, joka pysäytti rahtijunaliikenteen. Rata on saatu korjattua ja viikonlopun aikana liikennöinti on palannut normaaliksi. Junaonnettomuuden vaikutukset tulevat todennäköisesti kuitenkin tuntumaan vielä tällä viikolla Italian liikenteessä, kunnes Veronan rautatieterminaaliin kertynyt ruuhka on saatu kokonaan purettua.

Lisätietoa antaa tarvittaessa DHL Freightin manner-Euroopan liikennetiimi.

 
Puolassa käyttöön maantiekuljetusten veroseuranta

 28.4.2017 - Puola on ottanut käyttöön seurantajärjestelmän nimeltä SENT, jonka avulla pyritään ehkäisemään veronkiertoa ja verojen maksamatta jättämistä.

Puolasta lähtevillä ja Puolaan menevillä lähetyksillä sekä Puolan kautta kulkevilla transitolähetyksillä, jotka kuuluvat SENT-seurannan piiriin, tulee olla jatkossa SENT-numero. Puolalaisen lähettäjän tai vastaanottajan tulee tehdä ilmoitus järjestelmään, ja Puolan kautta kulkevissa transitolähetyksissä ilmoituksesta vastaa kuljetusliike lähettäjän edustajana.

Seurannan piiriin kuuluvat esim. voiteluöljyt, liuottimet, ohenteet, alkoholi, tupakka, jäänpoistoaineet sekä polttoaineiden lisäaineet tietyin raja-arvoin:

CN 2207, 2707, 2710, 2905, 2917, 3403, 3811, 3814, 3820, 3824, 3826

Asiakas on vastuussa SENT-tietojen ilmoittamisesta DHL:lle sekä tietojen oikeellisuudesta. Mikäli asiakas ei ilmoita kuljetustilauksessaan SENT-tunnistenumeroa, oletamme, ettei kyseinen lähetys kuulu seurannan piiriin.

Mahdollisista puuttuvista / virheellisistä tiedoista johtuvat sanktiot joudumme veloittamaan edelleen kuljetuksen toimeksiantajalta / rahdin maksajalta.

SENT-numeron puuttumisesta seuraa rangaistusmaksu 1.5.2017 alkaen.

Lisätietoja aiheesta Puolan valtiovarainministeriön nettisivuilla

Seurannassa olevat tuoteryhmät (pdf)

 
Junaonnettomuus hidastaa Italian liikennettä

 26.4.2017 - Itävallassa Brixenissä lähellä Brennersolaa on tapahtunut junaonnettomuus, joka on pysäyttänyt rahtijunaliikenteen. Mm. Rostockista Veronaan matkalla oleva juna, jonka kyydissä on DHL Freightin trailereita vientikuormassa Suomesta Italiaan, on joutunut pysähtymään toistaiseksi, kun onnettomuuspaikkaa raivataan ja korjataan. Tällä hetkellä ei vielä ole tietoa, kauanko tilanteen selvittäminen kestää.

Tapahtuneella tulee todennäköisesti olemaan vaikutusta myös tuontiin Italiasta, koska trailereiden purku Italiassa tulee viivästymään onnettomuuden vuoksi eivätkä ne välttämättä vapaudu suunnitellussa aikataulussa Suomen tuontilastauksia varten.

Pahoittelemme viiveitä ja teemme omalta osaltamme parhaamme, jotta niiden vaikutukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi.

Lisätietoa antaa tarvittaessa DHL Freightin manner-Euroopan liikennetiimi.

 
Toukokuun aikataulumuutoksia Euroopan maantiekuljetuksissa

 26.4.2017 - Vapunpäivä 1.5. osuu tänä vuonna maanantaille ja on vapaapäivä monissa maissa, minkä johdosta esimerkiksi tiistainen kappaletavaralähtö niistä Suomeen saattaa joko jäädä kokonaan pois tai siirtyä keskiviikolle.

Viikolla 21 kappaletavaralastaukset Suomessa (vienti) sekä Euroopassa (tuonti) ovat normaalisti perjantaina 26.5., mutta edeltävän helatorstain vuoksi noudot aikaistuvat.

Ylipäätään pyhäpäivät saattavat aiheuttaa viivettä jakeluihin sekä viennissä että tuonnissa. Lisätietoja antavat DHL Freightin liikennetiimit.

 
Pääsiäisen aikataulumuutoksia

 4.4.2017 - Pääsiäisviikolla (viikko 15) perjantain kappaletavaralastaukset Suomesta siirtyvät torstaille 13.4., jolloin noudot aikaistuvat vastaavasti. Myös tuonnissa osa maista lastaa kappaletavarat jo keskiviikkona 12.4. tai torstaina 13.4. perjantain sijasta.

Espanja: Myös viikolla 14 kappaletavaralähtö Suomesta Espanjaan aikaistuu torstaille 6.4., jotta lähetykset ehtivät pääsiäisviikolla perille ennen pyhien alkamista.

Venäjä: Pääsiäisviikolla kappaletavaralähtö Suomesta Pietariin aikaistuu keskiviikolle 12.4.

Osa- ja täyskuormien aikatauluista pyydämme sopimaan erikseen liikennetiimiemme kanssa.

Ylipäätään pääsiäisen pyhät saattavat aiheuttaa viivettä jakeluihin sekä viennissä että tuonnissa.

Lisätietoja antavat DHL Freightin liikennetiimit.

 
DHL Freight aloitti päivittäiset kappaletavaralähdöt Jyllantiin

3.4.2017 - DHL Freight parantaa entisestään Tanskan kappaletavaraviennin palveluaan. Viikosta 13 alkaen kappaletavarat myös Jyllantiin (DK 50-99) lastataan päivittäin Suomesta, ja näin kuljetusaika lyhenee 1-2 päivää nykyiseen verrattuna.

 
Finnclipper myöhässä kovan tuulen vuoksi

27.3.2017 - Kovan vastatuulen vuoksi MS Finnclipperin saapuminen Travemündestä Helsinkiin maanantaina 27.3. viivästyy. Arvioitu saapumisaika on klo 17.00 (normaalisti klo 9.00). Myöhäinen saapuminen aiheuttaa viivettä manner-Euroopasta saapuvien maantiekuljetusten toimitusaikoihin Suomen päässä.

 
Muistutus vaarallisten aineiden maantiekuljetuksista

 2.3.2017 - DHL Freight haluaa muistuttaa vaarallisten aineiden kuljettamiseen liittyvistä lähettäjän vastuista. Asianmukainen pakkaaminen ja merkintä on tärkeää lähetyksen oikeanlaisen käsittelyn sekä kuljetusturvallisuuden varmistamiseksi. Puutteellisuudet aiheuttavat luonnollisesti myös viiveitä lähetyksen toimitukselle. Alla yhteenvetona tärkeimmät vastuut ja velvollisuudet:

  • Lähettäjä vastaa siitä, että kuljetettavaksi jätetty vaarallinen aine on luokiteltu, pakattu ja pakkaus merkitty annettujen säännösten ja määräysten mukaisesti.
  • Jokaiseen kolliin on selvästi ja pysyvästi merkittävä sen sisältämien vaarallisten aineiden YK-numerot ja numeroiden eteen kirjaimet ”UN” . Merikuljetuksissa kolliin on merkittävä myös aineen nimi.
  • Jokaiseen kolliin tulee varoituslipukkeet taulukon 3.2 A -sarakkeen 5 mukaisesti. Tässä toimii hyvänä apuna Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sivuilta löytyvä VAK-haku. Hakusanana voi käyttää aineen nimikettä tai UN-numeroa.
  • Lähettäjä vastaa siitä, että vaarallisen aineen nimi, luokitus ja muut vaadittavat tiedot tulevat oikein merkityiksi kuljetusasiakirjoihin ja että tarvittavat kuljetusasiakirjat toimitetaan ennen kuljetusta kuljetuksen suorittajalle.

Lisätietoja vaarallisten aineiden luokittelusta ja kuljetuksista löydät mm. nettisivuiltamme.
Tarvittaessa voit myös kääntyä turvallisuusneuvonantajamme puoleen: tuomo.telama (at) dhl.com, puh. 0205332733.

 
Vapaapäiviä Venäjällä

22.2.2017 - Venäjällä vietetään kansallisia vapaapäiviä 23.-24.2., ja niiden johdosta DHL Freightin kappaletavaralähtö Pietariin siirtyy maanantaille 27.2.2017. Lisätietoja antaa IVY-liikennetiimimme.

 
DHL Freightin helmikuun polttoainelisäpäivitykset

 7.2.2017 - DHL Freight tarkistaa polttoainelisänsä aina kuukauden 7. päivänä. Näet ajankohtaiset polttoainelisämme täältä

 
Haastavat sääolosuhteet aiheuttavat viiveitä kuljetuksille

 16.1.2017 - Erittäin kovat tuulet ovat aiheuttaneet viiveitä Suomeen saapuvalle ja Suomesta lähtevälle laivaliikenteelle, mikä puolestaan viivästyttää kansainvälisiä maantiekuljetuksia sekä tuonnissa että viennissä.

Lisäksi runsas lumentulo ja huono sää useissa manner-Euroopan maissa hidastaa liikennettä ja aiheuttaa siten häiriöitä myös tavarankuljetuksille. Viiveet lähetysten noudoissa ja jakeluissa ovat mahdollisia.

 
Luminen keli aiheuttaa kuljetusviiveitä Euroopassa

13.1.2017 - Lumentulo ja huono sää hidastavat liikennettä ja aiheuttavat siten viiveitä myös tavarankuljetuksille. Keliolosuhteet ovat haastavat mm. Belgiassa, Hollannissa, Britanniassa, Ranskassa, Unkarissa ja osassa Saksaa. Viiveet lähetysten noudoissa ja jakeluissa ovat mahdollisia.

 
Talvimyrsky viivästyttää Suomen laivaliikennettä

12.1.2017 - Harvinaisen kovat tuulet aiheuttavat viiveitä Suomeen saapuvalle ja Suomesta lähtevälle laivaliikenteelle. Tämä puolestaan aiheuttaa viiveitä kansainvälisille maantiekuljetuksille sekä tuonnissa että viennissä.

 
Finnmaid myöhässä kovan tuulen vuoksi

5.1.2017 - Kovan pohjoistuulen vuoksi MS Finnmaidin saapuminen Travemündestä Helsinkiin torstaina 5.1. viivästyy. Arvioitu saapumisaika on 13.00 (normaalisti 9.00). Myöhäinen saapuminen saattaa vaikuttaa manner-Euroopasta saapuvien maantiekuljetusten toimitusaikoihin Suomen päässä tänään.